Σήμερα την τιμητική στο doodle την έχει η Νταϊάν Φόσεϊ, και πως να μην την έχει, αφού ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έκανε έρευνες για τον ορεινό γορίλα (gorilla gorilla beringei) που βρισκόταν σε κίνδυνο υπό εξαφάνιση απ’ τους λαθροκυνηγούς. Έγινε παγκόσμια γνωστή μετά θάνατον, μέσα από την ταινία του Μάικλ Άπτεντ «Gorillas in the Mist» («Γορίλλες στην Ομίχλη»), που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της.
Η Νταϊάν Φόσεϊ (Dian Fossey) γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο στις 16 Ιανουαρίου του 1932, η οικογενειακή της ζωή ήταν κλονισμένη λόγω των διαζυγίων των γονιών της. Η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε έναν επιχειρηματία, ο οποίος όχι μόνο την αποξένωσε από τον πατέρας της αλλά της συμπεριφερόταν αυταρχικά έως απάνθρωπα και δεν την άφηναν να έχει κατοικίδια ζώα. Παλεύοντας με τις ανασφάλειες της, η νεαρή Νταϊάν στράφηκε προς τα ζώα για να βρει αποδοχή.
Το 1950 ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις, με σχέδια για να γίνει κτηνίατρος. Μετά από δύο χρόνια, ωστόσο, πήγε στο San Jose State College, όπου εκπαιδεύτηκε ως εργοθεραπευτής , οπου πήρε το πτυχίο της το 1954.
Το 1963 ζήτησε άδεια από την δουλειά της για να επισκεφθεί την Αφρική και το 1966 υπέβαλε την οριστική της παραίτηση. Αφού εξασφάλισε χρηματοδότηση βρέθηκε και πάλι στην Αφρική και συγκεκριμένα στο Ζαίρ (σημερινό Κονγκό) για να μελετήσει τον ορεινό γορίλα, ένα είδος που βρισκόταν υπό εξαφάνιση, εξαιτίας της καταστροφής του βιότοπού του και της αιχμαλωσίας του για ζωολογικούς κήπους, τσίρκα, καθώς και για ιατρικά ή άλλα ιδρύματα.
Ζώντας σαν ερημίτης σε ένα τροπικό δάσος σε βουνό της Αφρικής, η Ντάιαν Φόσεϊ έμαθε περισσότερα για τον απειλούμενο με εξαφάνιση γορίλα από ό, τι είχε ποτέ γίνει γνωστό.
Καθώς όλο και περισσότεροι γορίλες σκοτώνονταν από λαθροθήρες, άλλαξε από επιστήμονας σε δυναμικό υπερασπιστή του φυσικού περιβάλλοντος. Έδωσε τελικά τη ζωή της για τα ζώα που αγαπούσε.
Η διάσημη ζωολόγος Νταϊάν Φόσεϊ δολοφονήθηκε το 1985, σε ηλικία 53 ετών στην οροσειρά Βιρούνγκα της Αφρικής. Η υπόθεση της δολοφονίας της παραμένει ακόμα ανοιχτή.