Υπολογιστής ενυδρείο από την imonline

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Blog

Ναι καλά διαβάσατε στον τίτλο του άρθρου... Η εταιρεία μας δημιούργησε έναν υπολογιστή ενυδρείο και το καλύτερο; Πλήρως λειτουργικό! Το πως διαβάστε προσεκτικά το άρθρο που ακολουθεί.

Και όμως ο υπολογιστής που βλέπετε στην φωτογραφία είναι πέρα για πέρα αληθινός και είναι πολύ πιο απλός από όσο μπορείτε να φανταστείτε.

Η ιδέα

Η κατασκευή που βλέπετε δεν αποτελείται από κάτι extreme ή κάτι δυσεύρετο στην Ελληνική ή μη αγορά. Πάντα σε μια κατασκευή πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας όπως έχουμε πει ξανά στην ιδέα και αυτή δεν είναι άλλη από την αντικατάσταση των συμβατικών κουτιών υπολογιστών από ένα γυάλινο ενυδρείο. Συνεχίζετε να διαβάζετε σωστά...

Η κατασκευή

Πρώτα από όλα αποτελεί πρωτότυπο, όπως λοιπόν δεν θα “φτιάχναμε” ένα καινούργιο αυτοκίνητο, έτσι λοιπόν δεν θα το δημιουργήσουμε με τμήματα από ένα καινούργιο υπολογιστή. Πήραμε λοιπόν διάφορα μέλη τα οποία ήταν ήδη στην αποθήκη μας και στήσαμε ένα αρκετά απλό υπολογιστή, μέτριο CPU, παλιά μητρική, λίγη ram και όλα τα άλλα της σειράς.

Στήνουμε λοιπόν στο καθαρό και διπλά μονομένο με σιλικόνη στις ενώσεις ενυδρείο μας την μητρική, εφαρμόζοντας ελάχιστη κόλλα στην πλάτη της ώστε να στηριχτεί αντίστοιχα στο ενυδρείο. Έπειτα αρχίζουμε και συναρμολογούμε επεξεργαστή, δίσκους, τροφοδοτικά και τα υπόλοιπα που θα ολοκληρώσουν τον υπολογιστή μας.

Πως όμως λειτουργεί;

Προφανέστατα για να λειτουργήσει μια ηλεκτρική συσκευή με ρεύμα μέσα σε νερό είναι αδύνατο μιας και το βραχυκύκλωμα θα μας πεί καλημέρα χωρίς να χρειάζεται να αναφέρω τις συνέπειες. Όλοι έχουμε δεί ταινίες που μια ηλεκτρική συσκευή ακουμπάει το νερό. Από εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στο χώρο μέχρι πολύ πολύ χειρότερα αποτελέσματα και εννοώ τον θάνατο από ηλεκτροπληξία, οπότε ΔΕΝ παίζουμε. Αυτό που κάναμε απλά είναι να αντικαταστήσουμε το νερό που θα βάζαμε στο ενυδρείο με το άοσμο παραφινέλαιο, μιας και είναι κακός αγωγός του ρεύματος , οπότε δεν επηρρεάζει στο ελάχιστο την λειτουργία του υπολογιστή μας.

Τα θετικά του υλικού αυτού είναι η απόλυτη απαγωγή θερμότητας, κάνοντας τον υπολογιστή μας πρακτικά να μην χρειάζεται ψύξη και φυσικά την απόλυτη σίγαση του. Πραγματικά εντυπωσιακό.

Πείτε μας την γνώμη σας και μην το κάνετε σε καμία περίπτωση εκτός αν είσαστε άριστοι γνώστες της λειτουγίας του ρεύματος. Ο κίνδυνος είναι μέγιστος σε περίπτωση λάθους.