Η σωστή επικοινωνία μέσω της ιστοσελίδας

Γράφει Μανόλης Μαθιουδάκης
Κατηγορία Blog

Ένας από τους κύριους λόγους που μια επιχείρηση προχωράει στη κατασκευή ιστοσελίδας είναι η δυνατότητα που της δίνεται μέσω του διαδικτύου να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό και να έχουν τη δυνατότητα όλο και περισσότεροι πελάτες να επικοινωνήσουν μαζί της.

Πολλές φορές, επισκέπτεται κάποιος την ιστοσελίδα μας μόνο και μόνο για να βρει έναν τρόπο επικοινωνίας μαζί μας. Το μεγαλύτερο σφάλμα που θα μπορούσε να έχει μια ιστοσελίδα θα ήταν να δυσκολεύει τον ενδιαφερόμενο επισκέπτη να επικοινωνήσει με την επιχείρηση.

Εκεί έρχεται να βοηθήσει η σελίδα επικοινωνίας, μια σελίδα με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μιας επιχείρησης όπως τηλέφωνο, fax, email και διεύθυνση. Για μια σωστή και εξυπηρετική σελίδα επικοινωνίας, η οποία θα λύσει τα χέρια του επισκέπτη και θα τον οδηγήσει να επικοινωνήσει ευκολότερα μαζί μας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε μια φόρμα επικοινωνίας και έναν χάρτη με το στίγμα της επιχείρησης μας.

Με την φόρμα επικοινωνίας, το website μας γίνεται πιο φιλικό προς τον επισκέπτη. Δεν χρειάζεται να ανοίξει τον client που χρησιμοποιεί και να αντιγράψει το email μας, αποσπώντας του τη προσοχή. Απλά συμπληρώνει τα στοιχεία που του ζητούνται στα διάφορα πεδία και το κείμενο του προς εμάς, εύκολα και γρήγορα.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το χάρτη ο οποίος δείχνει το στίγμα μας. Βλέποντας τη θέση μας στο χάρτη, μπορεί κάποιος να αντιληφθεί την ακριβή θέση μας, χωρίς να χρειάζεται να κάνει αναζήτηση τη διεύθυνση μας σε κάποια ιστοσελίδα με χάρτες ή ακόμα και να βγει στο δρόμο ψάχνοντας (!).

Τέλος, για ακόμα πιο επιτυχή και εύκολη επικοινωνία, τα βασικά μας στοιχεία θα πρέπει να αναγράφονται στο κάτω μέρος κάθε σελίδας του website μας, για άμεση πρόσβαση του επισκέπτη χωρίς ιδιαίτερη αναζήτηση.